Välkommen till höstens tredje lunchmöte torsdagen 7 november kl. 12.00 – på Ideon Agora, Scheelevägen 15.
Vi får lyssna till Per Eriksson, rektor vid Lunds universitet, prata under rubriken ”Hur lockar vi entreprenörerna till Lund?” Han kommer bl a att berätta om att Lunds universitet är ett mycket starkt och växande forskningsuniversitet som har vuxit med ca 1500 nya medarbetare de senaste fyra åren, främst inom forskningen. Det har drygt 7000 anställda och en årsomsättning på drygt 7 miljarder. Visionsmålet är: Ett universitet i världsklass som förstår, förklarar och förbättrar vår värld och människors villkor.
Per Eriksson är civilingenjör i elektroteknik, Tekn Dr i Teletransmissionsteori, Professor i Signalbehandling, rektor för Lunds universitet sedan 2009, dessförinnan generaldirektör och uppbyggare av VINNOVA (Verket för Innovationssystem i Sthlm) 2001 – 2008, Rektor och uppbyggare av Blekinge Tekniska Högskola 1998 – 2000 samt dessförinnan vid LTH som bl a Linjenämndsordförande, linjestudierektor, Prefekt. Har även deltagit i att starta några företag, suttit och sitter i diverse styrelser, ledamot i IVA, Kungl Ingenjörsakademin, erhållit av KTH Janne Carlsons pris för akademiskt ledarskap, initiativtagare till FIRS, Forsknings- och Innovationsrådet i Skåne samt även till samarbetsorganet Lärosäten Syd.
Vi får också höra Björn Anders Larsson, IdrottsEkonomiskt Centrum, berätta om den globala sportindustrin under rubriken ”Sport Industry en framtidsbransch för Lund?”
Björn Anders Larsson är både konsult och doktorand i företagsekonomi med inriktning på nya organisationsformer för utveckling och innovationer. Han arbetar i olika roller i näringsliv och idéburna organisationer med analyser, utvärdering och förändring. Är partner också i en annan tankesmedja Nordeg inriktad på tillväxt i och effektivisering av främst kommuner och landsting samt arbetar aktivt i styrelser inom idéburen sektor ( Fontänhuset Lund, LinnéSamfundet Polcirkeln, John Ericsson Sällskapet m fl). Björn Anders vandrar till fots genom Sverige och deltar i samhällsdebatter i olika sammanhang. Hävdar enträget att hög tillväxt förklaras av hög livskvalitet.
Välkomna!