Info

LNC-lunchen 5/12 – om det globala kriget om de bästa talangerna och om vetenskaplig visualisering

agora

Välkommen till årets sista lunchmöte torsdagen 5 december kl. 12.00 på Ideon Agora, Scheelevägen 15.

Lars-ForsethVi får lyssna till Lars Forseth, från ManpowerGroup i Norden, Baltikum och Sydafrika, prata under rubriken ”Global War for Talent?” Han kommer bl a att berätta om att vi ser en början på ett globalt krig om de bästa talangerna. Anledningen till detta är att det är brist på samma kompetenser i Sverige som i övriga världen. Det är viktigt att våra företag och vi som land kan hantera detta.

Lars Forseth är sedan 2006 ansvarig för ManpowerGroup i Norden, Baltikum och Sydafrika och har sedan i januari 2013 även axlat rollen som vd för ManpowerGroup i Sverige. Lars är också ordförande för Bemanningsföretagen och styrelsemedlem i Svenskt Näringsliv.

Sten-SturefeltVi får också höra Sten Sturefelt, Imaging Resource AB, berätta om hur man kommunicerar komplex vetenskaplig kunskap under rubriken Vetenskaplig visualisering”.

Sten Sturefelt är verksam som forskningskonsult och expert inom elektronmikroskopi vid företaget Imaging Resource AB på Ideon. Med en bakgrund inom läkemedelsutveckling vid AstraZeneca i Lund har han skaffat sig en bred kunskap kring specialiserade bildtekniker.

Välkomna!