Info

LNC-lunchen 6/2 – om ekonomiska oegentligheter i företag och en ny Speakers corner

agora1

Välkommen till årets andra lunchmöte torsdagen 6 februari kl. 12.00 på Ideon Agora, Scheelevägen 15.

Vi får höra Kristian Paulsson, EY, tala under rubriken ”Ekonomiska oegentligheter och korruption – kan det hända i ert företag?”.  Mutor, korruption och ekonomiska oegentligheter förekommer inte bara inom kommunal och statlig förvaltning, även om det är lätt att få den uppfattningen om man läser tidningen. Kristian Paulsson från EY’s avdelning för utredning och förebyggande av ekonomiska oegentligheter kommer att presentera varför det händer i företag, vem som typiskt sett är inblandad och vad organisationer kan göra för att minska risken för att det inträffar. Han kommer även att ta upp exempel från autentiska fall.

KristianPaulssonKristian Paulsson började sin bana som polis och läste samtidigt in en jur.kand.-examen i Lund. Han har arbetat som utredare på Ekobrottmyndigheten och sektionschef på Skatteverkets Skattebrottsenhet.

Sedan drygt två år arbetar Kristian på avdelningen FIDS (Fraud Investigation & Dispute Services) inom EY (tidigare Ernst & Young).

sc

Speakers corner? Nej inte riktigt.

Stödföretagarnätverket till LNC är tveklöst det mest aktiva och namnkunniga i Lunds Kommun. För att göra luncherna ännu mera intressanta för våra stödföretagare så tänkte LNC be er stödföretagare att nämna någon eller några nyheter utifrån ert eget perspektiv.

Det kan tex vara en nyhet som ni vill kommentera innan media får tag på den eller efter det att media fått tag på den.

Det kan också vara en information kring företagets affärer typ sammanslagningar, affärskontrakt, nya order men även nya ansikten på nyckelbefattningar.

Vi hoppas på en spontan dialog ledd av ordföranden i LNC, Nils-Erik Persson.

Välkomna!