Info

10/2, Företagarboost, Hållbart företagande, CSR – Företagarna Lund

Foretagarboost 2Hållbart företagande – CSR – balans individ, företag och samhälle är en lönsam affär!

Företagarna Lund bjuder på företagarboost – mitt i veckan, mitt i månaden som vitamininjektion till Lunds alla företagare. Vi bjuder på en nyttig frukost, ett aktuellt föredrag med frågestund och en utvald gäst får dessutom möjlighet till extra boost!

Tid: 10 februari kl. 07.30 – 09.00

Plats: Företagarna Lund, Bredgatan 5, Lund (in på gården, håll till vänster)

Denna morgon gästas vi av Helena Kurki, från Bridging the Gap, som arbetar med affärsutveckling, social hållbarhet, innovation och ledarskap. Med bred erfarenhet av organisationsutveckling, hållbarhetsarbete och förändringsledning vill Helena och Bridging the Gap bidra till utveckling på många olika sätt genom att bygga broar mellan människor, organisationer och samhällssektorer.

I storföretagen finns hela avdelningar som ägnar sig åt ”Corporate Social Responsibility”. Men vad händer i de små och medelstora företagen , utan CSR-chefer? Hur ser deras hållbarhetsarbete ut? Vad är drivkrafterna – och vilka är hindren?

Idag har mer än hälften av alla företag i Sverige någon form av hållbarhetsarbete. Omfattning och inriktning på detta arbete skiljer sig dock mycket mellan olika storleksgrupper och branscher. Drygt 40 procent av de små och medelstora företagen har ett aktivt miljöarbete, och vart tredje arbetar aktivt med sociala och etiska frågor.

Hållbart företagande är ett paraplybegrepp som innefattar en rad olika områden. De flesta företag, inte minst mindre och medelstora företag, arbetar redan med hållbart företagande men är kanske inte medvetna om det. Till exempel hur man bäst tar vara på sina resurser, erbjuder en attraktiv arbetsmiljö, får ut den fulla potentialen av de anställda eller samverkar med lokalsamhället.

Ta gärna med gäster, även ännu icke medlemmar är välkomna! Frukosten sponsras av arrangörerna, med en avgift om 200 kr faktura om du inte kommer. Begränsat antal platser. Läs mer och anmäl dig på www.foretagarna.se/lund senast den 7/2.

Varmt välkomna!

Gilla Företagarna Lund på facebook för mer information om vårens program:

09/3  Death by Powerpoint – presentationsteknik.
13/4  Offentlig upphandling – inte så svåråtkomligt som du tror.
11/5   Alla pratar om digitala medier – men vad funkar egentligen?
08/6  IT säkerhet för småföretagare – vad ska jag tänka på?