Info

LNC-Lunchen 7/4 – Liv Cardell, Organisationskonsult, Cardell Consulting AB

Ska man lyckas med affärer måste man lyckas med människor

Dagens lunchtalare: Liv Cardell, Organisationskonsult, Cardell Consulting AB.

LivLiv Cardell, kommer att prata om vad gurkor har med kultur att göra. Liv är specialiserad på hur man skapar en klok organisation och en stark företagskultur i praktiken. En förutsättning för ett starkt varumärke utåt.

Hon har utvecklat konceptet Red Matters Triology, som har samma namn som hennes bok och som handlar om enkla redskap och processer för att skapa mer effektiva, humanistiska och innovativa arbetsplatser. Internationellt har Liv fått uppskattning för Red Matters redskap och processer när hon jobbat i olika länder på uppdrag av IAEA, FN:s Agency för energi och kärnkraft.

Liv använder följande metafor när hon beskriver företagskultur:
– Gurkor växer i olika jordar och får därmed olika näring, vatten och solljus vilket påverkar deras karaktär. När de läggs i burk med inläggning ändrar alla gurkorna smak beroende på om inläggningen är söt, sur eller salt. Detta oavsett bakgrund. Inläggningen, dvs kurturen, är avgörande för om människor är taggade eller urlakade. Av tradition skickar vi fortfarande iväg gurkor på kurs för att sedan stoppa ner dem i samma inläggning igen, berättar Liv.

Liv Cardell, har ifrågasatt den traditionella enkäterna och anser att medarbetarsamtalen borde kompletteras med årliga temautvecklingssamtal. Hon är också kritisk till traditionella mötesformer och vill byta ut mötesrummen till processrum. Ledarskap handlar om att involvera och inte informera hävdar hon.


Annika avatar

Speaker´s Corner – Aktuellt

10-minuterstalaren, Dr Annika Sörensen

Ökat SAM-arbete ger mer klirr i kassan!

Arbetsmiljöverket kommer med nya regler för det Systematiska Arbetsmiljöarbetet på alla arbetsplatser nu från 31 mars ang. stress och psykisk hälsa på arbetet – pga de skenande sjukskrivningarna för stress och utmattning.


Köp och betala all Årets LNC luncher nu!

Ni som är stödföretag till Lunds NyföretagarCentrum har nu möjlighet att köpa ett VIP-kort, som gäller som betalning till LNC-luncherna 2016.

Priset för VIP-kortet är SEK 875;-

Beställningen av kortet kan du göra hos; edith.nykjar@lnc.Ideon.se


Betala och anmäl dig här. Snabbt och smidigt.

paysonOBS! Betalning av lunchkostnaden SEK 125:- kan endast göras med bankkort. Första gången registrerar du dig, direkt därefter kan du göra enkelt göra din betalning med Visa/Mastercard. Nästa gång behöver du bara mailadress och loginkod.

Till betallänken →