Info

LNC-Lunchen 3/10 – Sven Otto Littorin om Skånes framtid och om TFF, nominerade till Nobels Fredspris

agora1

Välkommen till höstens andra lunchmöte torsdagen 3 oktober kl. 12.00. Lunchen kommer på grund av Ideons 30-årsjubileum att hållas i Forum, Ideon Agora, Scheelevägen 15.

Lyssna till förre arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin tala under rubriken ”Har Skåne en framtid?” Skåne tillhör världens mest innovativa regioner enligt bland annat OECD. Samtidigt är den skånska skattekraften lägre än snittet i Sverige. Vad kan en region göra för att dra större fördelar av sin innovationskraft? Går det att skapa fler jobb ur innovationer är vad som hittills blivit fallet?

SvenOttoSven Otto Littorin
är ekon. kand. från Lunds universitet och var arbetsmarknadsminister 2006-10 och dessförinnan partisekreterare för moderaterna 2002-06. Tidigare har Sven Otto startat och drivit ett riskkapitalbolag i Stockholm och han har också bott i London och i USA i omgångar, bland annat som visiting scholar på Stanford University i Kalifornien. Idag bor Sven Otto utanför Skurup och driver ett konsultföretag med fokus på politisk analys och strategi.

 

 


Vi får också lyssna till Jan Öberg, Transnationella stiftelsen för freds- och framtidsforskning (TFF) berätta om hur det gick till när TFF med tre medarbetare – Richard Falk, David Krieger och Jan Öberg – nominerades till Nobels fredspris 2013.

j_obergJan Öberg, 1951, dansk, PhD i sociologi Lunds Universitet 1981, docent, chef för Institutionen för Freds- och Konfliktforskning 1983-1989. F d medlem av danske regeringens Säkerhets- och Nedrustningspolitiska Utskott. Medstiftare av TFF, som oberoende av stat och näringslivsfinansiering, har över 60 nätverksmedarbetare runt om i världen. TFF bedriver forskning och folkupplysning om FN-normen att fred ska skapas med fredliga medel.

 

Välkomna!

 

, , , , , , , , ,