Info

LNC-lunchen 8/5 – Vad händer med universiteten i den digitala revolutionen och nyheter i Speakers corner

agora1

Välkommen till årets femte lunchmöte torsdagen 8 maj kl. 12.00 på Ideon Agora, Scheelevägen 15.

Vi får höra Per Ödling tala under rubriken ”Ryktet om vår bortgång är tyvärr inte överdrivet” om hur den femte industriella revolutionen, den som drivs av datorisering, digitalisering och automatisering med Internet som bärande infrastruktur, omvandlar vårt samhälle, vår livsstil och vår ekonomi. Vi diskuterar över lunchen axplock från den större bilden men gräver ner oss i vad som väntar universiteten framöver.

per-odling

Per Ödling föddes i Örnsköldsvik, i november 1966. Med en svenskt far, finsk mor och en spansk fru, känner han sig ganska alleuropeisk. År 2000 tilldelades han en docentexamen från Lunds Tekniska Högskola och 2003 utnämndes han till professor i telekommunikation.

Från 1995 till 1999 var han biträdande professor vid Luleå tekniska universitet och hanterade bla ett stort forskningssamarbete med Telia Research AB. Han är för närvarande forskare i bredbandskommunikation över tvinnande kopparpar.  Han har publicerat mer än femtio journal- och konferensbidrag, trettio standardiseringsbidrag, och en femton patent.

 

sc

Speakers corner? Nej inte riktigt.

Stödföretagarnätverket till LNC är tveklöst det mest aktiva och namnkunniga i Lunds Kommun. För att göra luncherna ännu mera intressanta för våra stödföretagare så tänkte LNC be er stödföretagare att nämna någon eller några nyheter utifrån ert eget perspektiv. Det kan tex vara en nyhet som ni vill kommentera innan media får tag på den eller efter det att media fått tag på den. Det kan också vara en information kring företagets affärer typ sammanslagningar, affärskontrakt, nya order men även nya ansikten på nyckelbefattningar.

Välkomna!

, , ,