Info

LNC-lunchen 9 februari, Biskopen i Lunds Stift, Johan Tyrberg – ”Biskop i historiskt perspektiv”

”Biskop i historiskt perspektiv”

Johan Tyrberg prästvigdes för Lunds stift 1990 och vigdes till biskop i Uppsala domkyrka den 24 augusti 2014. Han togs därefter emot som biskop i Lunds stift vid en högtidlig gudstjänst i Lunds domkyrka den 30 augusti. Johan Tyrberg är stiftets 69:e biskop.

Biskopens huvuduppgift är att leda och inspirera kyrkan i stiftet. Tillsammans med domkapitlet har biskopen ansvar för att kyrkans lära och ordning följs. Dessutom viger biskopen präster och diakoner till tjänst i kyrkan. Som biskop är man självskriven ordförande i stiftsstyrelsen och i domkapitlet.

Biskop Johan har som valspråk valt Jesusorden ”Jordens salt” –  Jesus säger att vi är Jordens salt. Det finns olika tolkningar av det, men vilken tolkning man än väljer är tanken att Guds folk ska blandas i omgivningen. Vi har vår kallelse att leva i världen, i samhället. Utblandade som salt, märkbara som salt. Så vill jag leva och jag vill visa vägen till ett sådant liv, säger biskop Johan.


Köp och betala alla årets LNC luncher nu!

Ni som är stödföretag till Lunds NyföretagarCentrum har nu möjlighet att köpa ett VIP-kort, som gäller som betalning till LNC-luncherna 2017.

Priset för VIP-kortet är SEK 1125;-

Beställningen av kortet kan du göra hos; edith.nykjar@Lnc.ideon.se


Speaker´s Corner – Aktuellt

Som Stödföretag har du möjlighet att under 10 minuter kommentera en aktuell nyhet.


Betala och anmäl dig här. Snabbt och smidigt.

paysonOBS! Betalning av lunchkostnaden SEK 125:- kan endast göras med bankkort. Första gången registrerar du dig, direkt därefter kan du göra enkelt göra din betalning med Visa/Mastercard. Nästa gång behöver du bara mailadress och loginkod.

Till betallänken →